У Херсоні презентують манускрипт «Лемент Херсонщини»

2 недели назад 0

У вівторок, 14 травня об 11.00, у Херсоні відбудеться презентація манускрипту «Лемент Херсонщини», створеного українськими та естонськими художниками під час україно-естонського проекту.
«Лемент Херсонщини» – це повністю рукотворна книга, від обкладинки до паперу створена за середньовічними технологіями. У книзі зібрані реальні історії сучасного Херсона від початку повномасштабної війни – з часів окупації, звільнення, підриву Каховської ГЕС до щоденних обстрілів, які відбуваються прямо зараз. Дванадцять українських митців під керівництвом Анатолія Лютюка (Естонія) створили ілюстрації для цієї книги під час 10-денної резиденції в м. Таллінн.

Під час презентації запланований зум із засновником Центру української культури в Таллінні Анатолієм Лютюком, зустріч з учасниками проекту від України та показане відео з резиденції.

Учасники проекту: Херсонське обласне відділення Соціологічної асоціації України (Україна) та Центр української культури (Естонія). Матеріали проекту були передані на зберігання до Державного архіву Херсонської області і стали документами Національного архівного фонду. Проект підтримує Європейський Союз за програмою “Дім Європи”.

У зв’язку з безпековою ситуацією про місце презентації буде повідомлено додатково, після реєстрації.

Реєстрація учасників за наступними контактами:
Володимир Рагульський , м. Херсон +380974322588
Олена Таскаліна, Естонія (WhatsApp, Telegram) +37253751949, +380950350336.

Соц.мережі проекту:

фото зі сторінки проєкту