У Херсоні презентували міжнародний фотопроєкт

3 года назад 0

25 вересня в Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара презентували українсько-болгарський фотопроєкт «Діапозитив: крізь позитив», створений фотохудожниками Олександром Андрющенком з Херсона та Ігорем Мілановим з Софії.
Фотовиставка "Діапозитив: крізь позитив" з’явилася в результаті творчої співпраці, говорить автор виставки Олександр Андрющенко. Роботи виконані у різних техніках – аналогова та цифрова фотографія. Олександр знімає на цифрові фотокамери, Ігор використовує плівку. Об’єднує роботи позитивне бачення світу, — говорить Олександр.
"Ігор кілька разів брав участь у наших спільних виставках – "Гра в пятнашки", "Забалка" і якось він каже: "А давай зробимо спільний проєкт". Я кажу: "Який, наприклад? ". Ну та ж сама стріт-фотографія. Я кажу – я стріт-фотографією майже не займаюся, але мені стало це цікаво ", — розповідає Олександр Андрющенко.
Під час співпраці фотохудожники багато подорожували, частина світлин Олександра відзнята в Олешківських Пісках, роботи чорно-білі.
" Якраз показував Олешківські Піски нашому болгарському гостю. І вирішили, що під шумок ми там зробимо якусь цікаву фотосесію. Вони мене завжди надихають, я, як під гіпнозом, коли туди потрапляю ", — ділиться Олександр.
Ігор Міланов з Болгарії, фотохудожник спеціалізується на стріт-фотографії. Ця виставка – результат експерименту з кольоровим слайдом, — говорить Ігор, портрети зроблені в студії, представляють різних персонажів, кожен з яких є уособленням певного характеру, — продовжує чоловік.
" Це мої творчі пошуки. Усі ці люди на світлинах – мої друзі, актори. У кожного з них чудова драматургія. Я постарався у цих світлинах показати, якою є ця людина. Ретельно підбирали світло, колір одягу. Сподіваюся, що вийшло добре. А взагалі я займаюся стріт-фотографією. Думаю це цікавий жанр, досить драматичний, динамічний, треба щосекунди думати, щоб зробити хороший кадр ", — розповів Ігор Міланов.

Про фотовиставку розповіла Оксана Шестакова, координаторка проєкту.
" Дуже цікаво спостерігати саме у цій виставці не тільки роботу у двох різних техніках, це аналогова фотографія, у якій працює Ігор, і цифрова фотографії – і бачити знайомі пейзажі, наприклад, Олешківської пустелі, як її бачить пан Олександр, і спостерігати за тим, як бачить світ пан Ігор ", — каже Оксана.
У рамках презентації усі охочі могли долучитися до майстер-класу від авторів виставки з предметної фотозйомки. Олександр та Ігор говорять, що невдовзі розпочнуть новий спільний проєкт. Виставка залишатиметься у бібліотеці протягом місяця.
Суспільне Херсон