У Херсоні презентували новий альбом художниці

4 года назад 0

В обласній книгозбірні імені Олеся Гончара відбулася презентація альбому херсонської художниці Ольги Бринцевої "Життя прекрасне". Організував її обласний художній музей імені Олексія Шовкуненка.
Ольга Бринцева у презентації свого альбому взяла участь через скайп-зв’язок. Художниця зараз перебуває за межами України: " Хочу подякувати своїй родині, бо книга відбулася, тому що у мене гарна родина. Батьки подарували мені романтичне ставлення до життя, мудрість. Книга саме завдяки батькам ".

2020 року планували зробити виставку художниці у обласному художньому музеї, але через карантин експозицію поки переносять – розказала заступниця директора музею Владислава Дяченко: " Ми запланували захід ще раніше, але через несприятливі умови для великої презентації, щоб зробити виставку, бо планувалося саме воно. Показати оригінали, творчі роботи Ольги Бринцевої, мисткині з художнього текстилю, а також майстра живопису та акварелі. Запланували виставку цього року, зараз сподіваємося, вона відбудеться наступного. То сьогоднішній наш захід більш камерний ".
До альбому увійшли роботи різних періодів життя мисткині, про її подорожі та про Херсон. На презентацію прийшли рідні та друзі художниці. Говорять, у книзі зібрані останні роботи Ольги — працювали близько 3-х років. Багато робіт присвячено родині, дітям, плавням, Дніпру.
Альбом доповнений мемуарами Ольги Бринцевої та її чоловіка, — говорить письменник Віктор Вальд: " Коли я подивився альбом, почитав, то зрозумів, що його робили херсонці. Вони змогли передати атмосферу Херсона, нашої природи. Вловити той дух 70-х-80-х років. З цього боку вийшло дуже цікаво ".
За матеріалами Суспільне. Херсон