У Херсоні радість прешому снігу була недовгою

2 года назад 0

Наслідки зміни погоди мешканці області особливо відчули в перший день похолодання, 21 грудня, коли й випав сніг.
Херсонці ділились у соцмережах фотографіями та відео заторів на дорогах міста через погіршення погодних умов. Слизькі дороги ставали й причиною аварій, як от, наприклад, у Херсоні, на мосту на Острів, легковик врізався в тролейбус. Через ДТП на мосту утворилась величезна черга машин.
Того ж дня на території Генічеського району (на автодорозі Харків – Сімферополь) сталась страшна аварія. Там 30-літня мешканка Дніпропетровської області за кермом Lexus, через засніженість дороги, виїхала на зустрічну смугу та врізалась у позашляховик Ssang Yong Rexton. Внаслідок 33-літній харків’янин – водій позашляховика, загинув на місці. Його 31-літню дружину та її 16-літнього брата госпіталізували до реанімації Генічеської райлікарні. Також до медзакладу з травмами різного ступеня тяжкості доставили водійку «Лексуса» та її 39-річного пасажира.
Поліцейські Херсонщини відкрили кримінальне провадження за «Порушення правил безпеки дорожнього руху», інформує пресслужба облуправління Нацполіції. Покарання, передбачене цією статтею – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Поліція просить очевидців ДТП, водіїв, які могли зафіксувати момент автопригоди на відеореєстратори, зв’язатися зі старшим слідчим із особливих доручень Віктором Овдійчуком (тел. 066-94-64-810) або зателефонувати на спецлінію 102.
Слизька дорога стала причиною ДТП із постраждалими й у інших районах Херсонщини, зокрема в Бериславському та колишньому Білозерському. Про це повідомили в облтерцентрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
А зокрема 26 грудня в Скадовську в сніговому заметі застряг автомобіль швидкої. Як виявилось, медики повертались із виклику й у салоні авто перебував пацієнт, який потребував оперативного транспортування до лікарні. Медпрацівники вирішили не ризикувати здоров’ям пацієнта та викликали ще одну швидку, якій передали чоловіка. Рятувальники, які прибули на місце, відбуксирували карету швидкої із замету.
Перші серйозні заморозки та обледеніння тротуарів і сходинок біля входів у магазини стали причиною отримання травм пішоходів. За період із 21 по 26 грудня швидку допомогу після падіння викликали 69 мешканцям області. Найбільше подібних звернень медики швидкої отримали 24 грудня – 24 падіння на слизьких вулицях – і 25 грудня – 16 падінь.
Ще більше погода зіпсувалась 28 грудня. Зокрема в Херсоні напередодні вночі надворі трохи потеплішало, сніг почав танути, ще й до всього почався дощ. А потім стовпчики термометрів опустилися нижче нуля, й вся та снігодощова «каша» на ранок 28 грудня замерзла, а зверху знову капотів дощ. Внаслідок – тротуари, внутрішньодворові проїзди, зупинки громадського транспорту в обласному центрі перетворились на великий каток. Через різку зміну температур обледеніли й дерева. Покриті льодовою кіркою, гілки стали важкими, й деякі, не витримуючи, ламались і падали додолу.
Не витримали льодового навантаження навіть електроопора і величезна акація, що на вулиці Потьомкінська, біля будинку № 86, в Херсоні. Обидві – на дорозі. І, як розповідали один одному містяни, 27 і 28 грудня вони бачили десятки дерев, які впали та перегородили вулиці й тротуари.
Виникли проблеми того дня й у роботі громадського транспорту. Зокрема вранці тролейбуси не могли перевозити пасажирів через обледеніння контактних мереж. Очищати лінії заходились комунальники. Прокоментував ситуацію в. о. заступника мера Херсона В’ячеслав Білковський, пообіцявши домовитись із перевізниками та на годину пік мобілізувати всі маршрутні автобуси.
А в соцмережах тим часом херсонці скаржились на великі черги на зупинках громадського транспорту, буцімто водії автобусів знову полякались поганої погоди та не вийшли на маршрути.
"Гривна"