У Херсоні реставрують будівлю музею

4 года назад 0

Після 13 років очікування розпочались ремонт та реставрація фасаду літературного відділу Херсонського обласного краєзнавчого музею.
Будівля розташована у середмісті на вулиці Театральній. Роботи тут стартували у червні. " Коштувати ці роботи будуть 2 мільйони 300 тисяч. Проєктну документацію почали розробляти 2007 року. У 2018 році обласна рада знайшла можливість відремонтувати фасад і віконне заповнення будівлі ", — розповідає директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею Тетяна Братченко.
Будівля музею є архітектурною пам'яткою, тому підхід до робіт с особливим, додає Братченко: " За ходом реконструкції слідкує департамент містобудування та архітектури, обласна інспекція з охорони пам'яток, консультативна рада з питань охорони культурної спадщини. Проєктувальники та будівельники дотримуються рекомендацій ".
Директорка музею говорить, що під час реконструкції стару кладку та архітектурні деталі фасаду намагаються зберегти. Завершити ж ремонтні роботи підрядник обіцяє у жовтні 2020 року.За матеріалами Суспільне. Херсон