У Херсоні розпочала мовлення місцева радіостанція “X.ON”

3 месяца назад 0

Херсонська радіостанція “X.ON” розпочала мовлення в FM-діапазоні. Її сигнал може діставати тимчасово окупованої частини Херсонщини, але перевірити це наразі складно.

Про це розповіла засновниця та ведуча радіостанції Катерина Цимбалюк, .

“Ми зібрали всі документи, подали до Нацради та отримали тимчасовий дозвіл на один рік, що дозволяє нам вести мовлення в FM-діапазоні”, – розповіла вона.

Потужність ретранслятора, згідно з умовами дозволу, не дуже велика, але, за словами Катерини, вона достатня, щоб сигнал чули в населених пунктах тимчасово окупованої частини Херсонщини.

“Ми мовимо зараз на Херсон і трошки на лівий берег. Десь на 30–40 км від Дніпра має добивати сигнал, але ж ви розумієте, що наразі це перевірити ми не можемо. Теоретично нас чутно і в Олешках, і в Голій Пристані”,  – зазначила пані Цимбалюк.

Радіостанція позиціює себе як інформаційно-розважальна. Наразі в ефірі транслюється ранкове та вечірнє шоу та готується до виходу декілька розмовних проєктів.

До отримання ліцензії на частоту радіо мовило в Мережі. Тепер мовлення відбуватиметься на частоті 87,7 в FM-діапазоні.

Радіо “X.ON” запрацювало в першу річницю звільнення Херсона від російської окупації – 11 листопада 2023 року.

Катерина Цимбалюк – херсонська радіо- та телеведуча. Під час окупації Херсона та після звільнення міста займалася волонтерством. З весни 2023 року працює радницею Олександра Прокудіна, очільника Херсонської обласної військової адміністрації.