У Херсоні розповіли про вибір підрядників для ремонту укриттів

7 месяцев назад 0

В червні на засіданні РНБО була визнана незадовільною робота із забезпечення готовності укриттів у низці областей і міст, серед яких – Херсон.

Тоді місцеву владу зобов'язали привести укриття у належний стан до 25 липня, забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них, розробити електронні мапи укриттів, тощо.

Ремонт укриттів у Херсоні триває й досі. Так, минулого тижня ще два укриття на вул. Університетська,  122 та на вул. Кедровського,  14, були відремонтовані та укомплектовані.
Але деякі жителі міста поставили питання про вибір підрядників для ремонту укриттів.
Про те, як відбувається вибір підрядників для ремонту укриттів у місті, Інтенту повідомила перша заступниця начальника Херсонської МВА  Наталя Чехута .

"У першу чергу хочу сказати, що відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради під час планування та проведення публічних закупівель неухильно дотримувався вимог чинного законодавства" , — зазнаила вона.

Планування та інші передумови здійснення закупівель визначаються частиною 1 статтею 4 Закону України "Про публічні закупівлі", відповідно до якої їх планування здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг.

За словами посадовиці, попередньо відділом з питань цивільного захисту Херсонської міської ради було визначено потреби в товарах, об’ємах роботи на об’єктах, на підставі чого здійснено планування обсягів і джерел видатків, підготовку до проведення закупівель, що є необхідною передумовою здійснення таких закупівель та передує безпосередньому їх проведенню.

"Під час підготовки до проведення закупівлі відділом проведено розробку проєктно-кошторисної документації (кошторисної частини) та виконано експертну оцінку проєктно-кошторисної документації (кошторисної частини), які в свою чергу були оприлюднені в системі публічних закупівель "Прозорро". Очікувана вартість послуг розрахована згідно з обсягом необхідних поточних ремонтних послуг найпростіших укриттів для колективного захисту населення та відповідної проєктно-кошторисної документації" , — повідомила Наталя Чехута.

За її інформацією, на момент підписання договору у підрядника, згідно із наданими статутними документами, один із видів діяльності є 41.20 "Будівництво житлових і нежитлових будівель", що дає йому право здійснювати поточні ремонтні роботи. Без цього ремонтні роботи йому довірено б не було.

Відомо також про те, що прокуратура через суд вимагає привести в належний стан протирадіаційне укриття у Херсонському районі.

Також відомо про те, що у Херсоні привели до ладу погано встановлене небезпечне виличне укриття.

Відомо також про те, що на Херсонщині прокуратура у суді вимагає від балансоутримувачів впорядкування укриттів.