У Херсоні розташують 66 зовнішніх бетонних укриттів

1 год назад 0

Херсонська міська влада планує закупити модульні бетонні укриття зовнішнього типу, що мають убезпечити містян від постійних обстрілів з боку росіян. Ці конструкції встановлять у найбільш людних районах міста, а обслуговуватимуться вони співробітниками місцевого комунального підприємства.

Про це під час онлайн  розповіла очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

“Ми  плануємо придбати 66 укриттів зовнішнього розташування. Ми визначили, де вони будуть розміщені. Це в основному місця, де постійно перебуває велика кількість людей. Вони вміщують до 20 осіб.  Укриття являє собою бетонну модульну конструкцію і пристосоване саме як захист від того, чим зараз обстрілюють Херсон, а саме від мінометів, артилерії та “Градів” “, – зазначила Лугова.

Дані укриття є модульними, тому можуть легко транспортуватися і, за необхідності, перевозитись до інших локацій. Встановлять захисні споруди представники самої фірми-підрядника, а обслуговувати їх будуть співробітники одного з херсонських комунальних підприємств.

Окрім цього, у місті нараховується понад двохсот укриттів, у яких люди, через постійні обстріли росіян, змушені проводити більшість свого часу.

“На сьогодні у нас в місті 238 укриттів та 26 сховищ. У нас створена комісія, яка їх перевіряє. За кожним укриттям призначений керівник ОСББ, а якщо він виїхав – хтось з місцевих мешканців. Найбільші проблеми через обстріли росіян у мікрорайоні “Острів”. Тут люди змушені майже жити в укриттях. Ми зараз забезпечуємо ці місця матрацами, їжею, водою. Ми працюємо над тим, щоб кожне укриття було забезпечене усім необхідним”,  – повідомила очільниця Херсонської МВА.Схожі зупинки-укриття з’явились влітку в Харкові. У них може розміститися до 30 осіб. У приміщенні є телевізор, інтернет і прямий зв’язок з диспетчером.