У Херсоні «швидку» та рятувальників відтепер можна викликати з сусідньої школи

2 года назад 0

Херсонці можуть зателефонувати до екстрених служб за короткими номерами у школах, а чергові та охоронники їм допомагатимуть. Про це на сторінці у Facebook  Херсонська міська рада.

Через те, що другий тиждень в окупованому Херсоні відсутній український мобільний зв'язок, містяни не можуть викликати рятувальників та екстрену медичну допомогу. Це можна зробити лише за дротовим телефоном. Абонентів зі стаціонарним зв’язком у місті залишилось небагато, тому Херсонська міська рада пропонує у разі необхідності звертатись до шкіл.

«Мережа шкіл Херсона охоплює всі мікрорайони міста, в яких є дротові телефони і які мають можливість дзвонити за короткими номерами екстрених служб. За допомогою чергових та охоронців шкіл Ви можете викликати або пожежників, або «швидку» для членів своєї родини, сусідів або повідомити про надзвичайні випадки, де необхідна їхня допомога. Також звертаємось до городян, які ще мають дротовий зв'язок, — допоможіть своїм сусідам та іншим мешканцям міста з викликом екстрених служб» , — йдеться і повідомлені.

Також повідомляється, що оператори «101» та «103» працюють цілодобово. Рятувальники та медичні працівники перебувають на робочих місцях і готові прийти на допомогу. Що відомо:

  • 30 травня у Херсоні та області зник зв'язок. Не працюють мобільні телефони та домашній інтернет.
  • 31 травня компанія "Volia" заявила, що поки не надаватиме послуги у тимчасово окупованому Херсоні.
  • 3 червня частково з’явився мобільний зв’язок у Нижньосірогозькій громаді, частково в місті Берислав. Зв’язок з переважною більшістю територіальних громад встановити не вдається — голова Херсонської ОВА.
  • Базові станції Vodafone у Херсонській області відключені. Це одна з причин чому Херсонщина залишилась без зв’язку, повідомила CEO компанії Ольга Устинова.