У Херсоні юні натуралісти висадили дерева

3 года назад 0

У Херсоні учні з центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді висадили пів сотні насінин ліщини, каштана та дуба.
Коли зійде насіння, його будуть пересаджувати, сказала завідувачка методичного відділу Тетяна Мудрак. Жінка розповіла, що насіння дубу, каштанів, горіхів збирали самі діти, юннати.
Яна Облоненко взяла участь у акції. Говорить, до цього дерева не садила, але разом з подругами раніше брала участь у всеукраїнському еколого-натуралістичному конкурсі. " Ми брали участь у таких конкурсах, як "Квітуча Україна". Це — всеукраїнський конкурс, ми взяли там ІІ місце. Ми робили клумбу. Були і архітекторами, і креслярами ", — каже Яна.
Єлизавета Мороз теж навчається у центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Дівчина каже, що дуже рада, що стала частиною чогось кращого, тому наразі є дуже великі проблеми з екологією, і ще змалку дітей треба привчати до того, щоб берегти природу.

Перед висадкою насіння гіркокаштану, ліщини та дубу відбулася посвята у юннати. Так херсонці приєдналися до Всеукраїнської акції "День юного натураліста", сказала директорка закладу Ельвіра Вітренко.
" Цього року ми напрямки роботи розширили. У нас 55 гуртків і цього року ми набрали 512 дітей. Діти хочуть займатися, бажають пізнавати природу. Акція відбувається у нас по області та ті гуртки, які працюють у нас в Бериславському, Білозерському районах, в територіальних громадах також проводять акцію до кінця тижня ", — розповіла Ельвіра Вітренко.
5 років тому тут також садили насіння дубу. Вони проросли та цього року 60 саджанців пересадять у різних місцях Херсона, сказала Ельвіра Вітренко.
Суспільне Херсон