У Херсоні в пріоритеті «депутатські» школи?

7 лет назад 0

У стінах міської ради, схоже, діє принцип – одним усе, іншим нічого.

Принаймні на цьому акцентує громадська активістка Євгенія Вірлич. Йдеться про чергові зміни до міського бюджету, а саме про розподіл понад 129 мільйонів гривень.

Як видно з реєстру, управлінню освіти загалом планують виділити 5 млн 518 тисяч 500 гривень.  Але принцип розподілу цієї суми міх навчальними закладами викликає запитання:

"У реєстрі змін від 22.06.2017 на капітальний ремонт покрівлі НВК №56 (мкр Таврійський) було передбачено 3 млн. Тепер раптом залишилось 400 тис. грн. Чого б це?

Але на придбання техніки і здійснення капітального ремонту ЗНЗ №39 так і лишилось 1 млн. 700 тис. Нагадаю, що директор школи №39 — це депутат Херсонської міської ради від "Нашого краю" Ольга Маренчук. Нічого поганого не хочу сказати, але як прикро, коли "школі депутата" дають все, що потрібно, а іншим школам — зась. Причому стеля у 56-й школі дійсно жахлива (фото додаю), але там директор — не депутат. Як так?

Я вже не кажу про чарівні 790 тис. грн. на два садочки в Комишанах: обгрунтованих розрахунків трошки більше, ніж на 200 тис., а виділити потрібно 790. Дивина та й годі!

Так, ремонтувати заклади потрібно, але не вибірково і виключно на "потрібних" округах, а ВСІ і системно, обгрунтовано», — пише Евгенія Вірлич у Фейсбуці.

Окрім вищесказаного, хочеться звернути увагу на ще один «загадковий» факт. Із запланованої суми у понад 5,5 мільйона чітко розписано лише трохи більше половини  — кому і на що виділяють кошти. Значна ж частина – 2 мільйони 200 тисяч у реєстрі йде під загальним визначенням – «іншим установам».

Така собі прозорість наполовину…