У Херсоні вдруге відбувся інклюзивний спортивний фестиваль

4 года назад 0

За ініціативи Херсонської обласної організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» у Шевченківському парку в Херсоні відбувся інклюзивний спортивний фестиваль «Кожен зможе» за підтримки Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації.
У заході взяли участь учні Херсонської гімназії № 16 із вивченням мов національних меншин Херсонської міської ради, Херсонської гімназії № 14 Херсонської міської ради та діти членів громадської організації.
В рамках заходу проведені естафети за віковими категоріями, артисти Інклюзивної театральної студії «Світло в тобі» виступили з постановкою та танком перед гімназістами.
Мета фестивалю — розрушити стереотипи про ненавчаємість дітей з інвалідністю, в тому числі з синдромом Дауна, про їх слабкий фізичний стан, поінформувати про сильні сторони дітей та показати їх можливості змагатися разом з усіма дітьми заради перемоги.
Захід присвячений Дню фізичної культури та спорту України, який відзначається щороку в другу суботу вересня.
Організатори:Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» — це громадська організація, що створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року.
Сторінка у ФБ https://www.facebook.com/SunnyChildrenKherson/sunnydity@gmail.comТел.: 0997028895 — Ірина Ханікова, 0505718519 — Тетяна Михайлова.
Партнери: — Херсонська обласна рада; — Херсонська обласна державна адміністрація; — Херсонська гімназія № 16 із вивченням мов національних меншин Херсонської міської ради; — Херсонська гімназія № 14 Херсонської міської ради; — Херсонський ясла-садок №37 компенсуючого типу Херсонської міської ради; — Дитячий розвиваючий центр «Азбука»; — Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки № 5 Херсонської міської ради.