У Херсоні відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств міста

2 года назад 0

Сьогодні, 1 квітня у Херсонському міськвиконкомі відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств, підрядних організацій, управлінь, підпорядкованих департаменту міського господарства Херсонської міської ради.
Головуючий – заступник міського голови Володимир Пепель, довів до відома присутніх задачі, які ставить перед департаментом міський голова Ігор Колихаєв, дав завдання відповідальним особам стосовно забезпечення життєдіяльності міста.
Одним з найгостріших питань у громаді є відновлення пошкоджених від обстрілів будинків. Володимир Пепель зауважив, що міська рада продовжує роботу із встановлення розбитих обстрілами вікон. Виготовляють їх у компанії «Основа». За словами заступника міського голови, виробник запропонував привабливу для міського бюджету ціну й швидко виконує роботу, адже людей потрібно якомога швидше убезпечити.
Стосовно відновлення будинків, Володимир Пепель зазначив, що в Україні розробили програму компенсацій, на участь у якій потрібно подавати заявки у «Дії». Тобто, на відновлення пошкодженого житла кошти виділяє держава, адже міські бюджети доволі обмежені.
Присутня на нараді секретар міської ради Галина Лугова подякувала від імені міського голови всім комунальникам за роботу із забезпечення життєдіяльності міста в теперішніх умовах:
«Просимо вас триматися, гуртом ми зі всім впораємося! Ігор Вікторович (Колихаєв) наголошує, що зараз небезпечно залишати місто, адже на околицях йдуть бої. Разом з тим, у заблокованому місті складна ситуація із продуктами харчування, багато людей залишилися без роботи, тож ми усі маємо по справжньому економити – і продукти харчування і гроші», – зауважили Галина Лугова.
Також вона нагадала про вимушену необхідність воєнного часу – зібрані речі першої потреби, медикаменти, вода й місце, в якому за умов обстрілів можна буде переховуватися.