У Херсоні відбувся благодійний аукціон картин

2 года назад 0

"Я мрію і творчістю живу". У Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва провели благодійний вечір-аукціон на підтримку художника-аматора з Нової Каховки Андрія Лещинського.
Аукціон та виставку у бібліотеці відкрили за ініціативи громадської організації "А що зробив ти?" та книгозбірні. Бібліотека також надала приміщення для виставки.
Творчість Андрія Лещинського бібліотекарі знають, тому і захотіли допомогти художнику зібрати гроші на матеріали для наступних картин, сказала завідувачка відділу мистецтв Юлія Калмикова.
" У нього багато мрій, багато бажань. Він така людина, цілісна, така цілеспрямована, життєлюбна. Він багато працює, у нього багато творчих задумів. У нас було 25 картин. За цей час, поки демонструвалися на виставці його роботи, одну вже продали. У нас є скринька, всі хто забажає, кошти може внести цю допомогу в скриньку" , — говорить Юлія Калмикова.
Представниця громадської організації "А що зробив ти?" Анастасія Онищенко говорить, побачила картину Андрія і зацікавилася його творчістю. У лютому зустрічалася з ним та подарувала фарби та полотна від громадської організації.
" Це людина дуже емоційна і він має великі плани на майбутнє. Він мріє одружитися, він мріє, що скоро він зустріне дівчину, з якою буде у нього сім`я. Коли ми подарували йому фарби, запропонували, що він творив картини для нашої майбутньої виставки, яку ми організуємо разом ", — говорить Анастасія Онищенко.

Сам художник в аукціоні взяв участь онлайн. Він сирота і проживає в геріатричному пансіонаті в Каховці. Через епідеміологічну ситуацію, він не зміг залишити заклад. На аукціоні придбали 7 картин, одну Андрій подарував бібліотеці. Наталія Чорненька купила картину "Десь у місті" за 500 грн.
" Вона така насичена. Вона про майбутнє, про щастя і мрію, яка обов`язково буде. Тому що є будинок, є дах, отже там є родина, там є достаток. Є місточок до цієї родини. Мабуть Андрію, можливо, не вистачає цього. Можливо йому потрібно ще більше нашої уваги, тепла ", — говорить Наталія Чорненька.
Виставка працюватиме до 18 жовтня. Кожен охочий може відвідати бібліотеку та придбати картину Андрія Лещинського.
Суспільне Херсон