У Херсоні відбувся благодійний захід бардівської пісні «Ключі від музики в словах»

2 месяца назад 0

У Херсоні провели благодійний мистецький захід бардівської пісні та співаної поезії херсонських авторів «Ключі від музики в словах». На ньому побували кореспонденти Суспільного. Виступали музиканти, вокалісти, викладачі мистецьких шкіл. Благодійний мистецький захід бардівської пісні "Ключі від музики в словах" у Херсоні, травень 2024 року. Суспільне Херсон
"Автор ідеї — Сергій Гуцало. Це ініціатива митців Херсона, підтримана Управлінням культури міської ради та мистецькою спільнотою. Назва символічна — ми зачепаємо тему ключів як символу надії повернення додому. Люди, які лишаються в Херсоні — хранителі життя, хранителі ключів. Ми щось відкриваємо, закриваємо, це є символ і джерело життя" , — зазначила співорганізаторка, головна спеціалістка управління культури міськради  Марʼяна Друзьякіна . Виступ музикантів у Херсоні на заході "Ключі від музики в словах". Суспільне Херсон
Серед учасників були Костянтин Рейстровий і Володимир Демченко з рок-гурту "Криголам", Олексій Пономарьов, Ірина Чухалова, Альона Мовчан і Віктор Ревенко, Мар'яна Друзьякіна і Ернест Сафонов, Ольга Продченко, Наталія Савицька, Віктор Братан, був також дебют юної співачки Анни Соміної.
Скриня, зроблена з бака мотоцикла і розмальована художником Ігорем Баликовим, в яку збирали донати. Суспільне ХерсонПід час заходу відбувся благодійний збір на потреби військових, які воюють на Харківському напрямку. Збирали на банку та в скриню, зроблену з бака мотоцикла, який розмальовав художник  Ігор Баликов . У межах заходу відбувся благодійний розіграш його картини з маками та підписами учасників заходу. Роботу придбали за 2000 грн, кошти спрямували на збір.

Раніше херсонський фотограф Антон Таточенко зібрав свої світлини з визволення міста у книгу. Кошти від її продажу спрямовує на потреби військовослужбовців.