У Херсоні відбувся марафон-естафета з гирьового спорту

3 года назад 0

 До 30-ої річниці  незалежності України у Херсоні відбувся марафон-естафета з гирьового спорту. Участь у ньому взяли до півсотні  людей. 

Головна мета змагань – долучити якомога більше людей до здорового способу життя, говорить президент федерації гирьового спорту Херсонської області Михайло Олійник. 

" Марафон-естафета 30 хвилин. Команда – це 2 учасники, які змінюються кожні 2 хвилини. Завдання спортсменів – набрати найбільшу кількість балів, тобто виконати більшу кількість підйомів",  — пояснив Михайло Олійник.
Першими виступили на марафоні-естафеті найменші за віком спортсмени. Максиму та Івану – 8 та 9 років. Хлопці приїхали до Херсона з Каховського району. Сьогодні  підіймають гирю вагою 4 кілограми. 

"Коли я  приїхав сюди, то дуже хвилювався, але потім я поборов свій страх і більше не хвилювався" . — каже Максим Недопьокін.  "Я вже займаюсь гирьовим спортом 5 місяців. Мені подобаються підіймати гирі різної ваги" , — розповів Іван Денисенко.

 Щоб мати  хороші результати,  Володимир Карпенко тренується стабільно.

"Мене зацікавили гирьовим спортом мої однокласники. Я почав займатися рік тому. Коли я вперше прийшов, то підіймав гирі вагою 4 кг", — розповів  Володимир Карпенко.
До Херсона приїхали спортсмени з Дніпропетровської та Миколаївської областей. Володимир Щербачов тут і з сином. Участь у змаганні беруть обидва. 

" Гирьовий спорт дуже цікавий тим, що це не лише силовий вид спорту. Він тренує ще витривалість, силу волі, цілеспрямованість", — каже Володимир Щербачов.
Витримку та витривалість демонструють гирьовики з міста Покрова Дніпропетровської області. 

"Є такий вислів: "Гирі – це спорт сильних і здорових людей". Дійсно так! Особисто я в гирьовому спорті вже 30 років. У 15 років вперше взяв участь у змаганнях. Дуже закохався у цей вид спорту", — каже представник Дніпропетровської області Віталій Мартинюк.

UA:Херсон