У Херсоні відбувся відбувся мітинг-реквієм «Збережи пам’ять. Збережи правду!»

2 года назад 0

Сьогодні, 27 листопада Херсонщина приєдналася до вшанування пам’яті невинних жертв голодоморів в Україні. То був не просто голод, а штучно спричинений комуністичним тоталітарним режимом геноцид українського народу!
Людиноненависницький більшовицький режим забрав життя 10 мільйонів українців. Паралельно з Голодомором 1932-1933 років відбувались репресії проти селянства. Голодомор приніс страждання й біль українському народу. Він посіяв страх серед людей.

— Не існує слова, яке могло б описати весь біль українського народу, який ми відчуваємо й донині. Організовуючи страшний голод з бажанням знищити українців, комуністична партія вдавалася до цинічних, жорстоких та безжальних методів.
Жертвами «людиноненависницької» політики більшовиків стали мільйони українців, серед них маленькі та беззахисні 1,5 мільйона діток до 10 років. Це ціна, яку заплатив український народ за прагнення до свободи.
Ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо. Вшануймо пам’ять мільйонів українців, убитих комуністичним тоталітарним режимом, — закликав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.
У Херсоні на площі біля пам’ятника жертвам тоталітарного режиму відбувся мітинг-реквієм «Збережи пам’ять. Збережи правду!». Вшанувати пам’ять прийшли депутати Херсонської обласної ради Павло Александров, Дмитро Бутрій, Марія Левківська, Юрій Одарченко, представники міської й обласної влади, громадськість.

Під час молебню та хвилиною пам’яті помолилися за душі жертв цього страшного злочину та поклали квіти й лампадки до пам’ятника.
Херсонська обласна рада