У Херсоні відкрилась виставка картин викладачів художніх шкіл

2 года назад 0

У Херсонській світлиці обласного центру народної творчості відкрили виставку робіт викладачів образотворчого мистецтва Херсонщини.
Марина Воробйова – одна з авторок виставки викладає у першій школі мистецтв. Малює з дитинства, а професійно – після університету, говорить жінка.
" Надихають всі наші чудові краєвиди Херсонської області. Малюю пейзажі, квіти, море. Ця картина має назву "Вечір. Останні промінці кінця літа ", — каже художниця.

Наталія Савенко представила на виставці графічні малюнки.
" Малюю давно, мабуть, через це і почала працювати у художній школі, бо душа прагне творчості. Це окремі були роботи, створені для творчого челенджу на платформі інстаграм. Я виграла колись і заохочую усіх брати участь у таких змаганнях ", — каже Наталія Савенко.

Таку виставку проводять один раз на два роки, розпочали 8 років тому, говорить Олена Радова, директорка обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв.
" Приїздили викладачі разом зі своїми дітьми і як було приємно спостерігати, коли діти дивляться і кажуть: "Це ж наш викладач". Розумієте, з’являється натхнення для роботи ", — говорить Олена Радова.

Директорка дитячої художньої школи Юлія Сліпіч розказала, у вчителів малювання потреба у самовираженні не менша, ніж в учнів.
Ми звикли, що педагоги, які працюють в школі, це — педагоги. Але вони ще всі — творчі особистості. Тому сьогодні нам надзвичайно приємно бачити їх з іншого боку. З боку їх власного вираження, їх творчого пошуку, тому що робота з дітьми вимагає постійного пошуку, постійного вдосконалення", — говорить директорка дитячої художньої школи.

Галина приїхала з Нової Каховки, щоб представити акварелі та роботи, написані олійними фарбами.
" Перша моя професія – художник кераміки. Звісно, нас вчили на мотивах Петриківки й тому любов до квітів дуже велика. На день народження колежанки нашої ми виходимо на Дніпро, це літній період, липень, і пишемо етюди ", — каже художниця.
На картинах Юрія Шапка — багато дитячих облич. У художній школі викладає кілька десятків років і називає себе хронографом школи, а моделями стають учні, розказав чоловік.
Все те життя, яке проходить навколо мене, я його трохи фіксую. Інколи, коли у мене з’являється зайва хвилинка, я малюю дітей. Діти із задоволенням мені позують і водночас тут проходить якийсь процес навчання", — каже Юрій Шапко.
Виставка в обласному центрі народної творчості працюватиме до 11 лютого.
Суспільне Херсон