У Херсоні відновили роботу ще шість базових станцій мобільних операторів

1 год назад 0

У Херсоні відновили роботу ще шість базових станцій мобільних операторів, нині на звільненій Херсонщині працює 180 базових та дві пересувні станції.

Як передає , про це голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич повідомив у .

«Детальніше про те, що зроблено 26 грудня. Фахівці Vodafone відновили роботу шести базових станцій у Херсоні», — йдеться у повідомленні.
Нині на звільненій Херсонщині працює 180 базових та дві пересувні станції.

Як інформує начальник ХОВА, для відновлення світла на Херсонщині працює 27 бригад – це 115 робітників та 40 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, які живлять Іванівку, Новомиколаївку, Любимівку, Велику Олександрівку, Херсон, Комишани та Зеленівку.
Над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювало 57 осіб – це працівники ХОКАРС (обласна комунальна аварійно-рятувальна служба), КП «Парки Херсона», ДСНС, нацгвардійці та будівельники. Першочергові ремонтні роботи проведені за вісьмома адресами. Загалом перекриті OSB-плитами 59 пошкоджених вікон та четверо дверей.

Тривають роботи з розчищення доріг на Херсонщині. Нині фахівцям вдалося розчистити 277 кілометрів доріг державного і місцевого значення.
Вибухотехніки Нацполіції обстежили майже вісім гектарів територій, вилучили 94 вибухонебезпечні предмети, знищили – 47. Піротехніки ДСНС обстежили майже п'ять гектарів територій, вилучили та знешкодили 128 вибухонебезпечних предметів.

Як інформують в ОВА, на Херсонщину прибув гуманітарний вантаж від Crucea Ro?ie Vrancea (філія Вранча Червоного Хреста Румунії). Привезли два потужних генератори на 225 кВт для медзакладів Херсона. До населених пунктів області передали найнеобхідніше – медикаменти, засоби гігієни, питну воду та харчові продукти.

За повідомленням Янушевича, на Херсонщині працюють представники міжнародної організації «Лікарі без кордонів». У селі Новодмитрівка вони оглянули близько 500 людей, у Нововознесенському – 17. Консультації проводили лікарі-терапевти та психологи.
Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні наразі повністю відновлене газопостачання, а також на 83% – електропостачання, на 92% – водопостачання та на 76% – тепло.