У Херсоні виставковий зал поки що відстояли

2 года назад 0

Величезна чорна голова чорта з червоними рогами, картини на мольбертах, десятки херсонців з плакатами – так 5 листопада, у день засідання сесії міськради, городяни протестували біля мерії проти продажу «Виставкового залу Херсонської обласної організації Спілки художників України».
Як раніше повідомлялось, це приміщення у центрі міста (площа Свободи) міська влада вирішила віддати на приватизацію. Мовляв, прибутку від нього немає.
Херсонські діячі мистецтв та культури, прості городяни більше місяця обговорювали цей варварський намір у соцмережі. На вікнах у приміщенні зали виставили величезні плакати з написами «Не віддамо виставковий зал», «Ганьба!».
«Пройняло» – гарне таке українське слово, яким можна резюмувати вчинок мера Ігоря Колихаєва. Під час сесії перед обговоренням питання № 5 «Про затвердження Переліку об'єктів малої приватизації» глава одразу ж зазначив, що виставкову залу виключають зі списку.
Деякі депутати стали дякувати за таке правильне рішення. А зокрема Іван Глухов також зазначив: «Все ж таки на майбутнє – давайте не доводити ситуацію до того, щоб люди збиралися на акції протесту під будівлею міської ради, відстоюючи те, що й так очевидно – такі зали є соціально важливими для суспільства».
Також він попросив уточнити, куди буде витрачено гроші, отримані від продажу об'єктів.
Мер чомусь попросив дати відповідь на нього депутата Антона Хмаро (мовляв, це вже озвучувалось на координаційній раді).
«Згідно із законом, кошти від продажу можуть бути використані виключно на капресурси: будівництво доріг, нових парків та скверів. Щодо видаткової частини – ці кошти не можуть бути витрачені», – відрапортував той.
Втім, хоч виставковий зал і дали спокій, але це поки що. Для міської влади важливо, щоби об'єкт приносив гроші. Під час сесії прозвучала пропозиція створити на базі виставкового залу «муніципальний зал», де проходили б виставки в сучасному форматі.
Гривня