У Херсоні волонтери допомагають недопустити інсулінової кризи

2 года назад 0

Кризу з нестачею інсуліну у Херсоні поки що вдалося подолати, — говорить херсонська волонтерка Ірина Саліхова.На своїй сторінці у Facebook волонтерка дає адреси міських лікарень, де безплатно можна отримати інсулін.
На сьогодні інсулін є в лікарні ім. О. Лучанського (ХБК), лікарні ім. А. і О. Тропіних на вул. Комарова (вхід з парку з боку Миколаївського шосе) та у пологовому будинку №1 (не лише для вагітних, вхід з внутрішнього двору).
Ірина Саліхова закликає не виходити з лікарень, поки не отримаєте інсулін. Потрібно звертатись не до аптек, а запитувати у лікарів, де можна отримати препарат.
"Звісно, не все у наявності, але їх (інсулінів) досить багато і їх мають видавати вам безплатно. Я їх оплатила за ті кошти, які мені на картки надсилають українці з усього світу, волонтери з США, Нідерландів, Італії, Німеччини та інших країн", — пише волонтерка.
Ірина Саліхова продовжує закривати заявки на медикаменти від лікарень та викупати ліки в закритих аптеках. 40 волонтерів доставляють необхідні ліки жителям Херсона.