У Херсоні впровадять електронні квитки для громадського транспорту

2 года назад 0

У міському пасажирському транспорті Херсона впровадять автоматизовану систему обліку оплати проїзду за допомогою е-квитка: встановлюватимуть ручні валідатори на транспортних засобах перевізників та у пунктах продажу поповнення електронних квитків. Таке рішення ухвалили депутати міськради на сесії.
Як повідомляє Херсонська міська рада, транспортні засоби перевізників усіх форм власності будуть оснащені обладнанням для забезпечення фіксації проїзду та проведення безготівкових розрахунків за допомогою електронного гаманця – транспортної чи банківської карти тощо. Планується запровадження єдиного квитка, яким можна буде користуватися у міському пасажирському транспорті.
Таким чином реалізується проєкт «Соціальна карта мешканця Херсонської міської територіальної громади», у рамках якого виготовлятимуть е-квитки «Соціальна карта мешканця ХМТГ» громадянам, які мають пільги: у 2021 році – 20 тис карт, у 2022 році – 40 тис., у 2023 – 20тис.
Виконавчі органи міської ради, підприємства-перевізники усіх форм власності працюватимуть над розробленням порядку справляння плати за проїзд у міському пасажирському транспорті ХМТГ, затвердженням єдиної форми е-квитка та порядку розрахунку вартості тарифних пакетів. Оператор визначатиме місця пунктів видачі, продажу та поповнень е-квитків, можливість поповнення через мережу інтернет, у терміналах самообслуговування тощо. Реалізувати програму планують впродовж 2021-2023 р.