У Херсоні впроваджують нові норми харчування в дитячих садках

2 года назад 0

Актуальним питанням для закладів дошкільної освіти міста на сьогодні є упровадження нових норм харчування, затверджених постановою КМУ від 24 березня 2021 року № 305, нові норми набрали чинності з 01 січня 2022 року. Про це повідомляє управління освіти міськради.

За інформацією прес-служби міськвиконкому, до меню включено не лише традиційні українські страви (печеня по-домашньому, тюфтелька куряча з овочами, гуляш курячий тощо), а й сучасні: м’ясо курки тушковане в сметані із яблуками та твердим сиром, шніцель зі свинини, нагетси, оладки курячі, рулет курячий фарширований яйцем вареним, мафіни м’ясні з овочами та сиром твердим, чахохбілі з курки.

Дуже полюбилася дошкільнятам чахохбілі – то рагу із курки. Це легка і ніжна страва зі шматочків птиці, обсмажених і протушкованих з цибулею в томатному соусі. Й серед рибних страв є такі, що приємно здивували малечу: хлібець рибний і фішболи. Полюбляють малюки й смачні пропозиції вареників з вареним м’ясом.

Зацікавила малечу запіканка, яка смакує вихованцям херсонських ЗДО та яку вони порівнюють з тістечком, це – гратен «Зебра». Під цією назвою ховається запіканка із сиру кисломолочного з какао, а слово «gratin» з французької перекладається як «запечений».

До вподоби дітям і різноманітні солодкі соуси із фруктів, які подаються до запіканок, сирників, оладок тощо, урізноманітнюють їх смак, роблять соковитими, калорійними, поліпшують дитячий апетит.