У Херсоні запровадили безплатні комп'ютерні курси для медиків

4 года назад 0

Безплатні курси комп’ютерної грамотності для медичних працівників запровадили у херсонській обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара.
Через карантинні обмеження заняття проводяться у невеликих групах, — говорить завідувачка відділу "Електронна бібліотека" Оксана Золотухіна. Базовий курс розрахований на 10 занять. Під кожну групу адаптовується своя програма:
"Якщо дівчата-медики хочуть більш детально вивчати текстовий процессор Mіscrosoft Word, то ми присвячемо йому більше занять. Якщо їм не потрібно робота з відео і аудіофайлами та їх обробка, то ми ці теми з курсу просто випускаємо. Працюємо з файлами і папками в мережі Windows, передача інформації на флешку, вчимо користування електронною поштою, передача інформації через e-mail".

На заняття прийшли працівники фтизіопульмонологічного центру. Олена Сафонова 30 років працює медичною сестрою. Каже, найближчим часом уся документація буде у електронному вигляді, тому і вирішила записатися на ІТ-курси:
"У мої обов’язки входить занесення до комп’ютерного реєстру дані досліджень хворих, тому я повинна знати програму, як поводитися з комп’ютером і як його запускати, тому мені це дуже потрібно".
"У повсякденному житті ми все частіше використовуємо різні гаджети та комп’ютерні програми. Карантин показав, що більше не можна залишатися за бортом тотальної комп’ютеризації", — говорить Ніна Нагребецька. Жінка розповіла, що вже навчили гігієні в роботі з комп’ютером, щоб очі не втомлювались, як поводитись з ним, як слідкувати за гігієною комп'ютерної грамотності.
Суспільне Херсон