У Херсоні з’явилися унікальні арт-укриття у стилі «кавунового камуфляжу»

7 месяцев назад 0

Художник Максим Кильдеров розфарбував херсонські мобільні укриття у стилі кавунів. Один з муралів зовні виконав в чорно-білих кольорах, а другий — в червоно-зелених.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сторінку художника у .

Як виглядають арт-укриття Управління культури Херсонської міської ради запропонувала Максиму долучитися до розфарбовування мобільних укриттів.

"Я захотів зробити такий подарунок місту, щоб подібні ініціативи не виконувалися за бюджетні кошти. Я взагалі вважаю, що всі, у кого є наразі можливості щось робити, повинні це використовувати на максимум", — розповів художник.

Візерунки для розпису не випадкові. Автор вибрав "кавуновий камуфляж", бо кавун — символ Херсонщини.

Цікаво, що внутрішній розпис укриття містить тексти пісень гурту Паліндром про війну в Україні.

Художник зазначає, що хоче створити ще кілька муралів на укриттях в Херсоні. Ось так виглядають укриття (фото: facebook.com/kilderov) Що відомо про художника Максим Кильдеров родом з Нової Каховки. За освітою він кухар-кондитер. Та за професією не працював. Малювати почав   з 5 років. Настінному живопису, яким зараз розмальовує стіни та паркани, навчився сам.

Своїм особливим стилем художник розфарбував і будинок у Вінниці, куди він переїхав з початком війни.

Художник неодноразово брав участь у херсонських виставках. То ж за його словами, йому було приємно на кілька днів приїхати у майже рідне місто.

Максим також розмальовує використані тубуси від гранатометів. Їх передають військові. Частину з них продали на благодійному аукціоні, а виручені гроші спрямували на потреби ЗСУ. Ось так виглядають укриття (фото: facebook.com/kilderov)