У Херсоні зібрали рок-гурти та бардів в рамках 25 театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»

8 месяцев назад 0

У Херсоні в рамках 25 театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" на музичний захід зібрали рок-гурти та бардів. Як все було знають кореспонденти  .

Військовослужбовець  Володимир Тука у Херсон приїхав на кілька днів для виступу на музичній платформі "Мельпомени Таврії". У ЗСУ він з жовтня 2022 року. Музикою займається майже 15 років.

"У мене є моя творчість, яка розділена на два періоди. Перший — довоєнні пісні, кумедні, ліричні. Зараз у мене є ще дві пісні військової тематики. Сьогодні я тільки одну презентую і зачитаю вірш, на який надихнула війна", говорить військовий. Херсон. Бард Володимир Тука на Музичній платформі "Мельпомени Таврії", 14 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Херсонський бард  Геннадій Білозубов для музичної платформи "Мельпомени Таврії" підготував прем’єру пісні.

"Річ у тому, що у мене багато пісень, які написав сам, але вони здебільшого російськомовні. Україномовні я почав писати нещодавно. У мене були дві пісні українською мовою. Але я їх чомусь ніколи не виконував. А зараз ми повинні співати україномовних пісень, і писати україномовні пісні, розмовляти українською мовою" розповів музикант. Херсон. Відвідувачі на Музичній платформі "Мельпомени Таврії" слухають барда, 14 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Херсонка  Ірина Ніколаєва три дні відвідувала заходи у рамках "Мельпомени Таврії" в Одесі, сьогодні – у рідному місті.

"Такий концерт освітлює наші таланти, наших бардів, через яких можна приймати нашу українську душу. Те, що вони співають — це голос народу, це те, що переживають люди, суспільство, те, що вони бажають Україні, що проявляють у цьому житті", розповіла Ірина.

Майя Авраменко , яка приїхала до Херсона з Києва, із більшістю виконавців заходу знайома. Атмосфера їй сподобалася: така підтримувальна, драйвова. Херсон. Рок-виконавиця на сцені Музичної платформи "Мельпомени Таврії", 14 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
До музичної платформи фестивалю в артхабі в укритті також долучилися барди Віктор Ревенко, Олена Продченко, Петро Кривий, Сергій Ведута та херсонський рок-гурт "Криголам".

"Це була ініціатива оргкомітету спільно з представниками "10 Квітня" провести такий акустичний концерт. Ми не так часто збираємося у Херсоні. І нарешті воно відбувається — емоції шалені", говорить членкиня оргкомітету "Мельпомени Таврії"  Альона Мовчан.

Музичну платформу "Мельпомени Таврії" можна також відвідати 15 вересня в Одесі і 16-го  у Миколаєві.
Також у Херсоні місцева художниця Яна Голуб'ятникова та київська поетеса Тетяна Власова у рамках фестивалю "Мельпомена Таврії" провели творчі зустрічі. Вони розповіли глядачам, які роботи написали під час війни.

Раніше херсонська волонтерка і поетеса Наталя Шушляннікова у рамках 25-ого фестивалю "Мельпомена Таврії" представила глядачам свій щоденник війни. Це третя творча зустріч для Наталі, де вона розповіла про діяльність під час окупації та презентувала свої спогади.

Також в артукритті в Херсоні учасники творчого об’єднання "Піратська бухта" Богдан Циганок та Олександр Набока у рамках 25-го театрального фестивалю Мельпомена Таврії зустрілися із глядачами. На заході вони представили п'єси "Консерва" та "Карпатський вестерн".