У Херсоні зменшили кількість комунальних підприємств

5 месяцев назад 0

У Херсоні на одне комунальне підприємство поменшало.

Про це стало відомо з  начальника Херсонської МВА  Романа Мрочка .

Так, у розпорядженні посадовця, що підписане минулого тижня, йдеться про те, що з метою оптимізації роботи, поліпшення фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств, засновником яких є Херсонська міська рада, ефективного використання комунального майна громади, враховуючі статути комунальних підприємств "Вихор" та "Сервіс-центр" Херсонської міської ради, припинено юридичну особу – комунальне підприємство "Вихор", реорганізувавши шляхом приєднання до комунального підприємства "Сервіс-центр" Херсонської міської ради.

У розпорядженні йдеться про те, що "Сервіс-центр" став правонаступником усього майна, прав та обов’язків КП "Вихор" Херсонської міської ради.

Також йдеться про те, що утворена спеціальна Комісія з припинення КП "Вихор", до якої перейшли повноваження щодо управління справами комунального підприємства. Голова Комісії представляє КП "Вихор" у відносинах з третіми особами та виступає у суді від його імені.

У пресслужбі Херсонської МВА  зазначили, що строк припинення КП "Вихор" у результаті реорганізації в КП "Сервіс-центр" – чотири місяці (до 17 квітня 2024 року). За цей строк Комісія повинна вжити заходів з реорганізації підприємства згідно чинного законодавства – від погашення податкового боргу КП "Вихор" до передачі активів та документації цього підприємства КП "Сервіс-центр".

Також до 1 квітня 2024 року повинен бути готовий проєкт нового Статуту КП "Сервіс-центр".