У Херсоні знову заговорили про функціонування ринку “Кристал”

1 год назад 0

У Херсоні створили робочу групу щодо розгляду питання функціонування торговельного містечка “Кристал”.
Відповідне розпорядження підписала начальниця Херсонської МВА Галина Лугова.
До 1 травня 2023 року група, яку очолює директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Херсонської міськради Михайло Жаров має надати пропозиції стосовно усунення наслідків надзвичайних подій на території торговельного містечка по вулиці Олеся Гончара, 19.
Примітно, що питання знесення “Кристалу” підіймалося ще до повномасштабного вторгнення Росії. “За” виступав міський голова Херсона Ігор Колихаєв. Тоді ж з’явилася інформація про те, що на місці торговельного містечка хоче побудувати житловий комплекс депутат міської ради Євген Троцький. Останній цю інформацію спростовував, але колегам по земельній комісії натякав, що має там інтереси.
На початку вторгнення ринок несподівано згорів, хоча ніяких бойових дій в тому місці 24 лютого, коли росіян не було ще в Херсоні, не було. У власників торгівельних точок відразу виникла підозра, що це був підпал.
І от, через рік після того, з’явилася ініціатива стосовно перевірки цього об’єкту.
Власником ринку є ТОВ “Торгово-сервісний центр “Кристал”. Володіють компанією Оксана Солодовнікова та Олександр Семеніхін.
У 2000 році засновникам компанії були все той же Семеніхін, Володимир Фалей та Наталія Богун, а сама компанія до 2008 року мала назву ТОВ “Ринок непродовольчих товарів “Кристал”.
Як згадують старожили херсонської мерії, в 00-х стихійний ринок таким чином “узаконили” та віддали компанії із благою метою. Частину коштів, зароблених від здачі в оренду торгівельних площ мали йти на підтримку місцевого футбольного клубу “Кристал”, звідки буцімто і пішла назва ринку.
Це частково підтверджується тим, що на той час