У Херсонській міськраді побували бізнесмени з Ізраїлю

2 года назад 0

Вчора, 24 листопада міський голова Ігор Колихаєв та секретар міської ради Галина Лугова зустрілися із делегацією провідних ізраїльських компаній-виробників іригаційних систем «Нетафім», «Рівуліс» та «НаанДанДжейн».
Ізраїльську сторону представляли проєктний менеджер компанії «Рівуліс» Еліша Колумбус, маркетолог компанії «НаанДанДжейн» Бен Арі Йоав, фінансовий директор компанії «НаанДанДжейн» Вайман Нахум Нір.

Також участь у зустрічі взяли директор ТОВ «Нетафім Україна» Сергій Савранський і радник Міністра аграрної політики та продовольства України Олексій Цуканов.
У рамках зустрічі сторони обговорили питання модернізації існуючих та створення нових іригаційних систем на Херсонщині.
Міський голова Ігор Колихаєв зауважив, що із прилеглих до території міста сільськогосподарських угідь 6,4 тис. га обліковуються як зрошуванні землі. З них на території Дніпровського району міста 5,3 тис. га зрошуваних земель та Корабельного району – 1,1 тис. га.

Зазначимо, що зрошення здійснювалося на сільгоспугіддях, прилеглих до населених пунктів Дніпровського району: в Інституті зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України, СВАТ «Обрій», Херсонському обласному державному центрі експертизи сортів рослин. Проте експлуатація технічно застарілих меліоративних споруд у більшості не дозволяє досягти високої їх ефективності.
“Зважаючи на це, Херсонська міська територіальна громада зацікавлена в інвестуванні та інвестиціях. Тому я дякую за ваш інтерес до Херсона – з нашого боку, ми готові до співпраці, результатом якої стане партнерство та технології, яким ви зможете навчити наших спеціалістів” , – зауважив Ігор Колихаєв.

Херсонська міська рада
Довідка . Основними здобутками відносин України та Ізраїлю в економічній сфері є підтримка взаємного курсу на створення зони вільної торгівлі.
З 1 січня 2021 року вступила в дію Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Державою Ізраїль. Херсонська міська рада підтримує зв’язки та активно співпрацює з Посольством України в Державі Ізраїль.
Обсяг торгівлі товарами становить 3,0 млн дол США. При цьому, експорт становить 2,2 млн дол США, а імпорт складає 820,3 тис дол США. Основні експортні товарні групи до Ізраїлю: зернові культури; чорнi метали; залишки і відходи харчової промисловості; жири та олії тваринного або рослинного походження; насіння і плоди олійних рослин.
Структура ізраїльського експорту товарів виглядає таким чином: різноманітна хімічна продукція; палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки; товари, придбані в портах; пластмаси, полімерні матеріали; електричні машини; прилади та апарати оптичні, фотографічні; реактори ядерні, котли; їстівні плоди та горіхи.