У Херсонській міськраді триває робота над бюджетом громади

2 года назад 0

У міській раді триває робота над формуванням проєкту бюджету Херсонської міської територіальної громади на 2022 рік Депутати, що входять до складу постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку зібралися на позачергове засідання, аби попередньо розглянули дохідну частину бюджету громади та видатки по галузям.
Що стосується дохідної частини бюджету, у членів комісії виникли питання до Департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів міської ради. "Ми майже повністю розглянули дохідну частину бюджету Херсона 2022, є лише окремі питання до наших комунальників та Департаменту землекористування", — зауважив г олова комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-екон омічного розвитку Андрій Дмитрієв.
Зокрема, комісія рекомендувала внести пропозиції щодо проведення інвентаризації земельних ділянок громади та вирішити питання оподаткування, адже через низьку податкову дисципліну міський бюджет втрачає значні кошти, які мають бути використанні на розвиток громади.

Крім цього, депутати розглянули видатки на освітню галузь. Пропозиції, що надійшли від управління освіти міськради, «бюджетна» комісія підтримала у повному обсязі, оскільки депутати розглядають освітню галузь як пріоритетну.
«Розуміємо, що тих бюджетних призначень, які на сьогодні наявні, недостатньо, тому ми шукатимемо ресурси для дофінансування галузі освіти»,- зазначив голова комісії Андрій ДМИТРІЄВ.
Він також нагадав, що чергове засідання постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку відбудеться завтра, 23 листопада, на ньому планують розглянути потреби розпорядників коштів по окремим галузям.
За матеріалами Херсонської міської ради