У Херсонській облраді розглянули питання харчування дітей

3 года назад 0

Сьогодні відбулось засідання постійної комісії з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності під керівництвом голови комісії Олександра Співаковського.
Засідання відбулось за участю депутатів Олександра Книги, Галини Гондаревої, Юрія Одарченка, радника голови ОДА Тетяни Юшко та в.о. начальника управління освіти і науки ОДА Ніни Левенець.
Також до нього долучився перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, який приділяє значну увагу питанню харчування дітей у закладах освіти.
Присутні розглянули питання щодо організації харчування дітей у закладах галузі освіти, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Ситуація з цього питання ним уже обговорювалась як з народними депутатами України, так і з керівництвом облдержадміністрації.
Як результат, комісія дійшла висновку рекомендувати видати відповідне розпорядження обласної ради щодо організації харчування у закладах освіти, яким передбачається встановлення безоплатного гарячого харчування за рахунок бюджетних коштів для всіх категорій дітей, які навчаються в закладах освіти обласного підпорядкування.
Разом з тим, Юрій Соболевський відзначив, що на сьогодні харчування дітей всіх категорій в закладах освіти, власником яких є Херсонська обласна рада, профінансовано на 100%.
У свою чергу Олександр Співаковський резюмував: «Ми будемо сприяти й підтримувати цей напрям, аби діти мали якісне харчування. Вони мають відчувати, що ми про них піклуємося».
Херсонська обласна рада вдячна народним депутатам України та керівництву облдержадміністрації за плідну співпрацю у питанні організації харчування дітей у закладах освіти.
Херсонська обласна рада