У Херсонському державному університеті дбають про колектив освітнього закладу

2 года назад 0

На цьому вчора, 4 квітня, під час чергового засідання ректорату ХДУ наголосив ректор вишу Олександр Співаковський.
Олександр Співаковський повідомив, що до ХДУ прийшло фінансування від Міністерства освіти і науки. Це, в свою чергу, означає, що зарплата та стипендія будуть виплачені, комунальні послуги сплачені.
Але є певні проблеми – це наповнення спецфонду. Адже не всі студенти мають можливість сплачувати за навчання. Тож вже зараз прораховуються можливі наслідки та вирішується питання переводу частини співробітників, які в умовах військового часу не можуть виконувати свої обов’язки, на оплачуваний простій.
«Ці заходи тимчасові та не стосуються науково-педагогічних працівників – люди працюватимуть та отримуватимуть заробітну плату згідно з навантаженням. Одночасно шукаємо інші варіанти підтримки наших співробітників – це й благодійна допомога, яку готові надавати наші іноземні партнери, й профспілкові кошти, й гуманітарна допомога.
Ми дбаємо й будемо підтримувати кожного члена колективу та наших ветеранів», – зазначив ректор. Також Олександр Співаковський висловив вдячність усьому колективу за злагоджену та безперебійну роботу в такий складний період.
Пресцентр ХДУ