У Херсонському держуніверситеті презентували нові методології навчання студентів

3 года назад 0

Сьогодні, 8 жовтня у парковому містечку Херсонського державного університету відбулася презентація «Книги Реформ», в якій описані 12 кейс-методів, що давно використовуються в західних освітніх закладах та бізнес-школах.
Книга є результатом роботи багатьох авторів, співпраці кількох університетів і координації зусиль різних навчальних проєктів. Спільна мета – допомогти покращити навчальний процес в українських вишах, давши викладачам і студентам ефективний інструмент і цей інструмент кейс-метод.
«Сьогодні нашим студентам, викладачам й співробітникам презентують інтелектуальний, а не політичний продукт. Адже заклади вищої освіти стоять осторонь політики», – такими словами розпочав презентацію ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він привітав читацьку аудиторію й представив співавторів збірки – голову ХОДА Юрія Гусєва та виконавчого директора Центру Лідерства УКУ Андрія Рождественського.
Книга Реформ – це збірка з дванадцяти навчальних кейсів, кожен із яких цілісно описує конкретний випадок процесу перетворень, що відбувалися в Україні після Революції Гідності 2013–2014 років. Кейси є навчальним матеріалом, автори не мали намір ілюструвати ефективну чи неефективну управлінську ситуацію. До роботи над збіркою було залучено понад двадцять авторів і редакторів.
Під час презентації присутнім розповіли історію та ідею створення книги, пропрацювали кейси, дослідили конкретну ситуацію, розібралися у суті проблеми, запропонували можливі рішення та їх наслідки. Також вчилися приймати раціональні рішення через аналіз ситуації, а не інтуїтивно та спонтанно.
Захід організовано Херсонською обласною державною адміністрацією, Center for Leadership of UCU та Lviv Business School of UCU.
Настанок всі охочі отримали збірку у подарунок.
Прес-центр ХДУ