У Херсонському держуніверситеті створюють стратегії розвитку освітніх програм

2 года назад 0

У Херсонському державному університеті розпочалася серія стратегічних сесій з питань розвитку наукових досліджень та проєктної діяльності на факультетах. Першими до відпрацювання стратегічних напрямків роботи приступили представники факультету біології, географії та екології.
Модератором виступила провідна експертка відділу забезпечення якості вищої освіти ХДУ Олена Панич.
До заходу долучилася проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, викладачі факультету біології, географії та екології на чолі з деканом Ігорем Пилипенком. А також керівниця відділу забезпечення якості вищої освіти ХДУ Тетяна Черкашина.
Стратегічна сесія складалася з двох частин. У ході першої присутні обговорили назрілі питання – розвиток освітніх програм, взаємодію зі студентами: як краще побудувати роботу, аби здобувачі отримували саме ті навички й знання, яких потребують.
У другій практичній частині учасники заходу розробляли конкретний план щодо вдосконалення освітніх програм у напрямку набуття основних професійних компетентностей студентами.
Олена Панич наголосила, що її завдання як модератора – комунікація учасників та стимулювання висловлення власних думок. Важливо, аби викладачі розуміли, які проблеми й завдання потрібно вирішувати. Адже цю стратегію вони розробляють самостійно та поступово її реалізовують.
Захід відбувся в двох форматах – дистанційному та очному. Загалом долучилося понад 20 представників факультету.
Подібні заходи заплановані ще на трьох факультетах – бізнесу і права; української й іноземної філології та журналістики; комп’ютерних наук, фізики та математики.
Пресцентр ХДУ