У херсонському ліцеї журналістики, економіки та правознавства триває профорієнтаційна робота

2 года назад 0

Учні 9, 10 та 11 класів Херсонського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцей журналістики, економіки та правознавства» в онлайн форматі, у рамках профорієнтаційної роботи закладу, спілкувалися з Іриною КАЧУРОВСЬКОЮ, заступником директора Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу – одного з найстаріших навчальних закладів Херсонщини.
Ірина Миколаївна інформувала ліцеїстів про зміст Класифікатора професій та звернули їх увагу на розмаїття сфер діяльності, де кожен може проявити себе як особистість та досягнути успіхів.
З урахуванням профілю закладу освіти учні також ознайомилися зі спеціальностями економічного та правознавчого спрямування: «Фінанси, банківська справа та страхування»; «Облік і оподаткування»; «Маркетинг»; «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»; «Готельно-ресторанна справа»; «Право».
Особливу увагу учнів було звернено на актуальність кожної зі спеціальностей, їх попит на ринку праці. Важливе значення має те, що за 2-3 роки навчання можна отримати професію, яка дозволить працювати, розбудовувати економіку країни, паралельно навчаючись для отримання повної вищої освіти.
За інформацією Херсонської міськради