У херсонському театрі готують нову виставу

4 года назад 0

Популярна п’єса Херсонського журналіста та письменника Анатолія Марущака "Херсонські манси" матиме продовження — її вдруе поставлять на сцені Херсонського обласного музично-драматичного театру імені М.Куліша.
Формат майбутньої вистави залежить від карантинних умов,- говорить драматург і письменник Анатолій Марущак: " Ми не даремно стоїмо біля театру. Театр завжди надихає. Сьогодні скрутні часи настали, важко працювати в умовах коронавірусу. Але театр працює, і в лісі, і тут у двориках. І мій режисер Ірина Корольова запропонувала продовження мансів, яке вже написане вже давно поставити на невеликій сцені у дворику.
Зробити такі міні-манси, маленьке продовження. Практично з тими ж героями. Будуть і нові, безумовно. І ось цей темпоритм задати на невеличкій сцені і в умовах обмеженого часу. Цікава ідея, я думаю, якщо ми почнемо з цього, а потім переможемо коронавірус і на великій сцені покажемо в розгорнутому вигляді ", — розказує Анатолій Марущак.
Колишній службовий вхід до театру відтепер перетворився на сцену. Сьогодні тут проводять вистави, з невеликою кількістю глядачів. Це місце підійде для нової п’єси, — говорить режисерка театру Ірина Корольова: " Ми з вами знаходимося на новій локації нашого театру. Це такий вже відомий нашим херсонцям театральний дворик, у якому проходять наші вистави. "Театральний експромт" — ось нещодавно відбулася прем’єра. Це місце полюбилося херсонцям і гостям нашого міста.
І тому у нас саме на це місце є дуже великі плани. Саме тут ми плануємо ще випустити вистави. І сподіваюся, що у мене буде можливість втілити свою давню мрію і зробити тут виставу, яка буде носити поки що робочу назву – херсонський дворик. Вона буде розповідати про наше місто, про тих людей, які тут колись жили, створювали його історію, будують його сьогодення. Поки що це тільки плани, мрії, але сподіваємося, що це відбудеться ".

Нова вистава – третій проєкт, у якому Анатолій Марущак співпрацюватиме з театром. Поставити п’єсу планують у найкоротші терміни.
Суспільне. Херсон