У Херсонську область з Криму залізницею прибули 17 вагонів з боєприпасами

2 года назад 0

Військові РФ перемістили на Херсонщину з території Криму 17 вагонів з боєприпасами. Потяг постачання прибув на залізничну станцію "Каланчак" у селищі Мирному. Про це  у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 4 липня.

На південному напрямку російські війська роблять спроби повернути втрачені позиції і обладнують свої рубежі.

"На Південнобузькому і Таврійському напрямках основні зусилля агресора зосереджуються на спробах повернення втрачених позицій в районах населених пунктів Іванівка, Потьомкине і Мирне та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог удосконалює інженерне обладнання позицій в районі Нововоскресенського",  — повідомляє Генштаб.

Також за оперативною інформацією, українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи небезуспішно продовжують вогневе ураження складів боєприпасів і скупчень живої сили та військової техніки військ РФ.

Що відомо:

  • Російські військові спробували повернути собі втрачені позиції у напрямках Потьомкиного та Іванівки, протягом ночі з 3 на 4 червня вели артилерійсько-мінометні обстріли. Успіху не мали.
  • Біля Чорнобаївки та Снігурівки Збройні сили України знищили два склади боєприпасів російської армії. А поблизу Іванівки захопили чотири трофейні бойові машини піхоти РФ.
  • У Херсонській області під час бойових дій ЗСУ захопили російську БМП-2. Броньовану техніку тепер будуть використовувати українські військові.