У Києві врятували херсонських лемурів

5 месяцев назад 0

Під час чергового російського обстрілу Херсона було зруйновано місцевий зоокуточок, під час якого котячий лемур Адам отримав контузію, опіки та поранення. У березні 2023 року його передали на лікування та реабілітацію до Київського зоопарку.

Про це  Київський зоопарк.

Завдяки волонтерам з Центру порятунку диких тварин постраждалого лемура було перевезено до Києва. У березні 2023 року його передали на лікування та реабілітацію до Київського зоопарку. Фото: Київський зоопарк Тварина йшла на поправку, але ми бачили що лемур сумує і тужить. А причина його туги з’ясувалась через пів року, коли на новини про Адама відгукнулась волонтер Яна. Вона, як виявилось, знайшла його кохану херсонську подругу Джулію та привезла її до Київзоо. Радощам возз’єднаної пари не було меж. При чому тішились всі учасники щасливої історії – і лемури, і люди, — йдеться в повідомленні.
Зараз хвостаті отримали нову велику домівку та екзотичного сусіда – індійського дикобраза, на ім'я Друід, якого раніше також було врятовано. Фото: Київський зоопарк Окрім нової пари у Київському зоопарку мешкає велике сімейство з 19 котячих лемурів. П’ять з яких – потомство, отримане цьогоріч. Пізніше Адама і Джулію познайомлять з великою лемурячою родиною, до якої згодом вони доєднаються. Фото: Київський зоопарк У зоопарку сподіваються, що Адам і Джулія в майбутньому приєднаються до своєї нової родини й також матимуть малечу. Фото: Київський зоопарк