У Кочубеївській громаді Херсонщини у рамках програми «Пліч-о-пліч» відбудували понад сто будинків

9 месяцев назад 0

На Херсонщині, у Кочубеївській громаді, у рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" відбудували 108 житлових будинків.

Про це у Facebook повідомив заступник голови Офісу Президента України Олексій Кулеба.
 
За словами Кулеби, після окупації та бойових дій на території громади було пошкоджено 170 обʼєктів. Станом на 9 серпня Рівненська область в рамках ініціативи “Пліч-о-пліч” відбудувала 108 житлових будинків.

"Щодня працюють волонтери, які міняють дахи, ремонтують будинки та підсобні приміщення, допомагають місцевим жителям. Вони приїхали з іншого куточку України, щоб допомогти Херсонщині повернутись до нормального життя",  — написав Кулеба.

Раніше перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов повідомив, що на Херсонщині у селах Бобровий Кут, Ольгине і Старосілля будівельники з Дніпропетровщини почали відновлювати будинки, які були пошкоджені російськими обстрілами.

Як повідомила у Telegram Херсонська ОВА, лісівники з Рівненщини встановили дитячий майданчик в Заградівці Кочубеївської громади. На місці пошкодженого вони встановили новий, а також довкола висадили молоді туї.

Всього 15 областей України допоможуть окремим громадам Херсонщини відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти. Відновлення населених пунктів, які зруйнували російські військові відбудеться в рамках всеукраїнського пілотного проєкту "Пліч-о-пліч".