У Кринках зросла кількість загиблих російських військових — речник Сил оборони

2 месяца назад 0

Останнім часом зросла кількість штурмів російським військовими позицій Сил оборони в районі Кринків на лівобережжі Херсонщини. 26 травня відбулось 11 спроб штурмів.

Про це в ефірі "Вгору" розповів Речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомляє .

За його словами, в районі Кринків армія РФ періодично намагається наступати, проте успіху не має, російські військові вимушені повертатися на свої позиції з втратами.

“І характер цих втрат змінився, стала пропорція саме загиблих більша, ніж раніше. Якщо раніше це була третина в середньому, то зараз це половина загальних втрат. Тобто, якщо, наприклад, вчора це була майже сотня, то більше п'ятдесяти – це якраз загиблі,” — каже Дмитро Плетенчук.

Росту втрат живої сили армії РФ посприяла інтенсивність ведення бойових дій, зокрема пауза між штурмами, швидкість та кількість вогневих засобів, ураження.

“Через це вони можуть просто банально не встигати евакуювати своїх загиблих та поранених. Ну, в першу чергу, поранених, які стають загиблими” , — додає речник Сил оборони.За словами Дмитра Плетенчука, якщо раніше кількість штурмів Кринків за добу складала 4-5, то зараз ця цифра зросла вдвічі, тому часто поранених російських військових просто не встигають евакуювати.