У лікарнях правобережжя Херсонщини працює близько тисячі спеціалістів — ОВА

3 месяца назад 0

На правобережжі Херсонської області лікарні забезпечені медикаментами та безперебійними елементами живлення, щоб мати змогу працювати у будь-якій ситуації.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

За його словами, одним з першочергових завдань є доступ місцевих жителів до медичних послуг.

"У лікарнях зараз працює близько тисячі спеціалістів, відбувається постійна ротація фахівців, які приїздять з інших регіонів. Кількість жителів зменшилась втричі, але кількість медиків і лікарень залишилась такою ж",  — сказав Толоконніков.

Керівник пресофісу ОВА повідомив, що аварійні бригади виїжджають на місця обстрілів та намагаються хоча б закривати вікна та стелі, щоб уберегти оселі від попадання вологи, вітру та допомогти людям, які залишаються жити далі.

"На жаль, зараз капітально будувати немає можливості, адже обстріли тривають. У будинках, де ніхто не живе, але є доступ або це одноповерхові будинки, є змога закривати пошкодження. Але якщо це квартири, ситуація складніша: потрібні ключі та погодження власників. Інакше можна зайти тільки з поліцією, але ламати двері не мають права. Тому по можливості, людям, які виїхали та мають пошкодження, треба передавати ключі від осель" , — каже він.