У лікарню окупованої Каховки доставили крадене українське обладнання

7 месяцев назад 0

«З метою покращання і для надання у користування незаможним жителям округу Каховською адміністрацією були передані різноманітні медичні вироби і пристосування, а також медичний одяг, взуття, побутова техніка та ін.», -хвалить сама себе у соцмережах окупаційна адміністрація Каховки.

На відео і справді бачимо багатенько різного медобладнання. «Цікавий рідкокристалічний екран, — розповів, наприклад, про отриманий електрокардіограф лікар на відео. — Кольоровий, що досить важливо». Але раптом бачимо на цьому екрані написи УКРАЇНСЬКОЮ мовою: «Змінити», «Очистити», «Далі». «Інструкція монтажу. Опис по кроках», — написано на іншому обладнанні.  «Окуляри медичні» і «Шолом захисний», — також можна прочитати рідною мовою.

Отже зрозуміло, що перед тим, як віддати це обладнання у лікарню, його не з росії привезли, а вкрали в українському медзакладі одного з окупованих міст. Цілком ймовірно, що й Каховки. Робити так гауляйтеру філіпчуку і його посіпакам не вперше — до цього вони «подарували» школам крадені автобуси, на яких навіть українські номерні знаки не поміняли.

На жаль для себе, колаборанти ніде не можуть вкрасти і подарувати Каховській лікарні медсестер, фізіотерапевта, медичного реєстратора, медичного статистика, тому шукають їх через оголошення у соцмережах. Також їм і досі потрібні старший фельдшер, фельдшери і медсестри на станцію швидкої допомоги.

Богдан СТРАЖАК,