У Львові презентували вірші херсонця, який загинув при виході з Іловайського котла

2 года назад 0

У середмісті Львова презентували вірші херсонця Романа Набєгова, який загинув у серпні 2014-го при виході з Іловайського котла. Книги з віршами та щоденниковими записами змогла вивезти з окупованого Херсона мати Романа – Оксана Набєгова.

Присутні на презентації змогли також побачити фільм про херсонську площу Свободи з останніми подіями під час російського вторгнення в Україну.

"Згадували Херсонщину, якою вона була і яка зараз. І дякуючи нашому херсонцю Ігорю Маркевичу, він допоміг змонтувати фільм про площу Свободи "Вільні люди Херсонщини. Я вже і раніше стикалася з тим, що херсонців не знають, які вони херсонці. Рома народився і виріс в Херсоні. Тому дуже яскравий приклад херсонця", — розповідає Оксана Набєгова.
Серед присутніх на презентації віршів були родини тих, хто сьогодні бореться за Україну.Що відомо:

  • Роман Набєгов з позивним "Шаман" молодший лейтенант міліції, доброволець батальйону "Миротворець" та учасник російсько-української війни. 4 рази подавав рапорт, щоб його направили в зону бойових дій на схід України, зі студентських років писав вірші, його книга була презентована у Херсоні після смерті 2015 року. Загинув у 27 років під час виходу "зеленим коридором", який обстріляли російські десантники.