У Нафтогазі та Укрпошті виникли проблеми у роботі: кібератака та серйозний збій

3 месяца назад 0

25 січня Нафтогаз та Укрпошта зіткнулися із серйозними проблемами. Першим довелося відбиватися від масштабної кібератаки, а другі розбираються із наслідками значного технічного збою.

Останнім часом багато українських компаній стають цілями для кібератак, які, швидше за все, проводяться росіянами. Так, великий збій стався у Київстару, а потім був кілька разів атакований Monobank. Тепер же про проблеми повідомили у "Нафтогазі" та Укрпошті.

Пресслужба державної компанії України з видобутку та переробки нафти і газу повідомила, що через масштабну DDOs-атаку не працюють їхні веб-сайти та колл-центри.

"Шановні клієнти ГК "Нафтогаз України" та "Газмереж". Зафіксовано масштабну кібератаку на один з дата-центрів, який використовують наші компанії. Зараз веб-сайти та кол-центри не працюють" ,- заявили представники Нафтогазу, додавши, що про відновлення роботи сервісів повідомлять додатково.
Тим часом, в Укрпошті стався значний технічний збій, про що повідомили у пресслужбі. У компанії заявили, що фахівці вже активно працюють над усуненням проблем, щоб якнайшвидше відновити сервіси. Але попередили, що на це може піти якийсь час.

"У відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться з часом. Просимо вибачення за незручності і дякуємо за розуміння" , — йдеться в повідомленні.