У населених пунктах Херсонщини, які перебувають під російськими обстрілами, залишаються 134 дитини

4 месяца назад 0

Від початку обов'язкової евакуації з Херсонщини вивезли 784 дитини. Станом на 21 грудня в небезпечних населених пунктах залишаються 134 дитини.

Про це під час пресконференції повідомив голова ОВА  Олександр Прокудін.

За його словами, є такі батьки, які досі не хочуть евакуювати дітей, хоча їм показують, в яких умовах вони зможуть тимчасово жити. Також він додав, що за 2023 рік з Херсонщини евакуювали 42 тисячі людей, з них — 5800 дітей.

"Хмельницький, Одеса, Миколаїв, Київ, Кропивницький, Івано-Франківська та Чернівецька області приймають наших людей. Деяких навіть безплатно годують. Родинам надають гуманітарну допомогу та виплати. Не розумію цих батьків, які не вивозять дітей. Вчора, 20 грудня, був у лікарні, де внаслідок обстрілів РФ поранені три дівчинки, які маленькі, не винні, а батьки не хочуть їх евакуювати. Їх квартиру розтрощили, ми за день привели житло до ладу. Але навіть після обстрілу хочуть залишатись у своїй хаті. Хоча умови, куди ми відправляємо людей, бувають навіть кращі", — говорить Прокудін.

Крім цього, очільник ОВА додав, що на блокпостах розвертають назад, всіх, хто повертається з дітьми.

Раніше керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконіков повідомив, що у 23 населених пунктах Херсонської області, які через постійні обстріли вважаються небезпечними, залишаються ще понад 200 дітей.

15 листопада з Херсонщини вивезли 91 дитину, повідомляв керівник ОВА Прокудін. Їх евакуювали на Івано-Франківщину.

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом для родин з дітьми, які проживають у небезпечних населених пунктах.