У Новій Каховці діє організована злочинна група колаборантів

5 месяцев назад 0

В окупованій Новій Каховці та Каховському районі на Херсонщині діє організована злочинна група колаборантів. Усі її фігуранти співпрацюють з окупаційною владою. Вони привласнюють та грабують агрогосподарства, сільгосптехніку, врожаї та майно жителів. Про те, як працює ця група і хто до неї входить, NovaKahovka.City розповів на правах анонімності житель району. Хто входить до злочинної групи? Учасники цієї злочинної групи — переважно вихідці з Нової Каховки та Каховки. Це насамперед підприємець, депутат Херсонської обласної ради від ОПЗЖ Едуард Репілевський, колишній “міністр” сільського господарства в окупаційному "уряді” області.Поруч з ним —  Олексій Скопіч , діючий заступник “министра агропромышленного комплекса и продовольственной политики” окупованої частини Херсонщини, депутат Каховської районної ради від ОПЗЖ.

Також їх соратницею стала відома в Новій Каховці адвокатеса  Людмила Маршал . До війни вона входила до Ради адвокатів Херсонської області. Також опікувалася безпритульними собачками в Новій Каховці. Тепер товаришка Людмила є “начальницею” департаменту юридично-правової роботи того ж “міністерства”.

З ними разом активно співпрацює новий гауляйтер Нової Каховки  Віталій Гура , колишній староста Дніпрян.До них доєдналися особи із неоднозначним і напівкримінальним минулим: директор ТОВ “Агросоюз”  С. Онопко , власник СТО  К. Маршал і кримінальний авторитет  В. Чумаков.

Як працює група? Банда має стійкі зв'язки з окупаційною владою та силовими структурами загарбників, вона жорстока і небезпечна, запевняє наш інсайдер.
Схема працює так: Репілевський, Скопіч і Гура обирають жертв і забезпечують силове прикриття. Людмила Маршал здійснює юридично-правове обґрунтування дій портнерів. Інші члени групи займаються віджимом, грабунками та реалізацією награбованого.

Особливою увагою зловмисників останнім часом користуються квартири і будинки заможних жителів Нової Каховки. Міська “влада” видає розпорядження на передачу майна для приїжджих чиновників з РФ та військових. Відтак майно, меблі, побутова техніка тощо вивозиться з помешкань і продається за межами області.

Раніше з подачі гауляйтера Нової Каховки Володимира Леонтьєва колаборант Віталій Чумаков займався тим, що “віджимав” місцеві АЗС і склади.

Прикривають здирників військові структури окупантів, які отримують свою частку від награбованого.