У Новій Каховці хочуть відкрити три школи

2 года назад 0

У Новій Каховці Херсонської області російська влада оголосила, що планує з нового навчального року відкрити всього три школи із 13-ти, наявних в територіальній громаді. Про це повідомив Центр журналістських досліджень з посиланням на власні джерела.

Начальником місцеаого віддлу освіти призначили директора ліцею № 10  В’ячеслава Рєзнікова . Відділ освіти Новокаховської міської ради на чолі з  Лілією Микитенко відмовився співпрацювати з новою владою. В'ячеслав Рєзніков Нині, за словами джерела інформації, місцева військова адміністрація шукає «директорів» шкіл. Серед претендентів –  Лілія Гришагіна , колишня директорка школи №7 у Таврійську. Вона нібито вже погодилася співпрацювати з російською владою.

«Мені телефонували з «відділу освіти» і питали, чи готова я працювати за російськими стандартами, – розповіла вчителька місцевої школи. – Пообіцяли надати все, що потрібно, зберегти ставку, стаж і заплатити за літні місцяці по 10 тисяч рублів за кожен місяць. Сказали, що набирається достатня кількість вчителів – близько 150».

Інша вчителька розповіла, що все навчання буде російською мовою і за російськими стандартами. Зарплату вчителям обіцяють у 30 тисяч рублів на місяць. Якщо ж на школу не назбирається достатня кількість вчителів, то приміщення закладу зачинять і заб’ють дошками. Також педагогів попередили, що дистанційне навчання за українськомо програмами суворо заборонено.

Нагадаємо, В’ячеслав Рєзніков був призначений директором школи №10 за підтримки міського голови Нової Каховки  Володимира Коваленка . Тоді голова Новокаховчької вільної профспілки працівників освіти і науки  Тамара Захарченко заявляла, що його призначили з порушенням вимог закону «Про освіту».

Також відомо, що Рєзнікова 11 травня викрали російські військові. Тримали під арештом біля трьох тижнів. Останнім часом він помічений на пропагандистських заходах військової адміністрації міста.

Фото з архіву Нова Каховка City