У Новій Каховці планують видавати паспорти РФ

2 года назад 0

Пункти прийому документів для охочих отримати російське громадянство незабаром почнуть відкриватися в районах Херсонської області. Перші з’являться у Новій Каховці та прилеглому районі, повідомив так званий заступник голови військово-цивільної адміністрації регіону Кирило Стремоусов.

«Поки що тільки в Херсоні відкрито точки прийому документів на російське громадянство. Але ми зараз плануємо відкрити три у Новій Каховці та одну десь у районі», – сказав він.

Партизанське попередження Тим часом партизани у Херсоні розпочали кампанію проти російської паспортизації українців. Вони попередили жителів міста, що громадянство РФ лише зажене їх у рабство.

Листівки з відповідними попередженнями розклеїли по місту і, зокрема, у мікрорайоні Жилселище, повідомив місцевий  Активісти порівняли росіський паспорт із мишоловкою та кліткою. «Не бери! Паспорт РФ – продаж у рабство», «Паспорт РФ ізолює!»  – попередили херсонців партизани.

Реакція Європи Російські паспорти, які будуть видані на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, не визнаватимуться Євросоюзом. Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, що оприлюднена у п'ятницю, 3 червня.

«ЄС рішуче засуджує укази президента Росії від 25 і 30 травня, що спрощують процес надання російського громадянства та видачі російських паспортів громадянам України в Херсонській та Запорізькій областях, які тимчасово перебувають під контролем російських військ», — йдеться в заяві.

Також ЄС засудив будь-які спроби Росії замінити демократично обрані та легітимні українські адміністрації, ввести російський рубль, нав'язати російські програми та навчальні матеріали та змінити мову навчання в школах на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.