У Нововоронцовці продовжують облаштовувати укриття для населення

2 месяца назад 0

Облаштування захисних споруд у населених пунктах Херсонщини залишається одним з пріоритетних завдань на цей час. У Нововоронцовці триває облаштування укриттів для населення.

Про це , голова Херсонської ОВА.

“Для цього ми залучаємо всі наявні можливості – державні субвенції, кошти обласного та районних бюджетів, міжнародних гуманітарних та благодійних організацій. Під час робочого візиту до Новоронцовської громади перевірив як облаштовують сховища у місцевому ліцеї та лікарні”,  – сказав очільник ХОВА.

Захисна споруда в освітньому закладі здатна вмістити близько 850 людей. Ремонті робити ще тривають. Нині завершується розробка проєкту капітального ремонту будівлі ліцею, включаючи ремонт укриття з підведенням всіх необхідних комунікацій.

Завдяки підтримці громади міста Ассен вже придбали шкільні меблі, комп’ютерну техніку, спортивне та туристичне обладнання, медикаменти. Також вони профінансують вентиляційне обладнання для укриття.

У Нововоронцовській лікарні, окрім самого сховища, облаштовують «під землею» операційну та палату інтенсивної терапії. Аби медики у безпеці могли лікувати пацієнтів.

Нині відновили підлогу та стіни, зміцнили фундамент, покращили водовідведення. Роботи тривають.