У Рівному судили колаборантку з Херсонщини, яка закликала прийти на фейковий референдум

2 месяца назад 0

У Рівному судили колаборантку з Херсонщини. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, обвинувачена з 23 по 27 вересня 2022 року взяла участь та публічно закликала до проведення російського референдуму у місті Нова Каховка  з метою приєднання Херсонщини до рф. 

Крім того жінка виготовляла та поширювала у Телеграмі проросійські матеріали, в яких  виправдовувала російську агресію проти України. 

Таким чином жінці інкримінували наступні правопорушення:  ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України. 

Нині обвинувачена проживає на тимчасово непідконтрольній території. 

У суді захисник обвинуваченої просив закрити справу в зв`язку із тим, що "не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати".

— Захисник вважає, що під час досудового розслідування та судового розгялду не доведена об`єктивна сторона інкримінованих злочинів, тобто не ідентифіковано чи належить голос обвинуваченій, не встановлено чи саме вона діяла добровільно чи під примусом, — йдеться у рішенні суду. 
Проте вина обвинуваченої була підтверджена дослідженими у суді доказами. 

Відтак, суд визнав обвинувачену винною у інкримінованих злочинах та призначив покарання  у виді 9 років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком 15  років,  з конфіскацією усього майна.